Kender du til fildeling via internetprotokollen BitTorrent? Selvfølgelig gør du det! (Hvis du er mellem 10 og 55 år gammel)..

D. 1. december 2011 lagde D2HAS deres verdensberømte demoudgivelse "DEMOBÅND" ud til gratis download via det verdensomspændende peer-2-peer-netværk, og uploadede en torrentfil på tracker-sitet THE PIRATE BAY. Hvis du bor i Danmark er der stor sandsynlighed for, at din internetudbyder har blokeret for adgang til hjemmesiden, og det er naturligvis derfor, at D2HAS har valgt lige præcis denne måde at distribuere denne julegave på...

Det er da noget underligt noget, at de vil forbyde adgangen til teknologi, som er smart og kan benyttes til fuldstændigt lovlige formål. Det er ligesom dengang Henrik Boserup fik tæsk af sikkerhedspersonalet i Københavns Lufthavn, fordi han havde en urtekniv i sin taske. (Dengang var det dog ikke loven om ophavsret Boserup var på kant med, men våbenloven!) Hvad bliver det næste? Vil de forbyde os at gå gennem Fælledparken med en klaverstreng mellem læderhandskerne ved midnatstide?!

Der er intet ulovligt i at distribuere kopier af sit eget arbejde over e-mail, dropbox, myspace, youtube eller facebook. Så hvorfor denne hetz mod THE PIRATE BAY? Ideen med BitTorrent-netværket er jo, at følsomme kunstnere kan distribuere store mængder data uden at overbelaste et givent antal centrale servere og den dertilhørende båndbredde. På trods af blokeringen er det meget nemt at få adgang til THE PIRATE BAY. En hurtig søgning på f.eks. "omgå blokering af piratebay" giver dig alle de svar du behøver.

Hvis du aldrig selv har prøvet at benytte torrents, så har du helt sikkert en ven, der kan hjælpe dig!

--->   LINK TIL "DEMOBÅND" PÅ THE PIRATE BAY   <---


UPDATE!!!: Det er pludseligt kommet D2HAS for øre, at torrent-sider også benyttes til distribution af ulovlige kopier af beskyttede værker. Vi er rystet i vores grundvold, og tager dybt afstand fra ulovligheder! Vi opfordrer på ingen måde til tyveri af andres arbejde! Kan du lide kunst, så har du bare at betale for det! Du ville jo heller ikke lave rambuktyverier hos en guldsmed, vel?! (Det er præcist det samme!)